VIDEO Explozie puternică la o piaţă de artificii din Mexic: cel puţin 29 de morţi şi 72 de persoane rănite

O explozie în lanţ s-a produs, marţi seară, în cea mai cunoscută piaţă de artificii din oraşul Tultepec, situat la 40 de km de capitala Mexicului, ducând la moartea a cel puţin 29 de persoane şi la rănirea a peste 70. Explozia s-a transformat într-un nor de fum uriaş, relatează CNN.

3085 afișări
Imaginea articolului VIDEO Explozie puternică la o piaţă de artificii din Mexic: cel puţin 29 de morţi şi 72 de persoane rănite

VIDEO Cel puţin 29 de morţi într-o explozie la o piaţă de artificii, în Mexic; 72 de persoane rănite (Imagine: cnn.com)

O explozie în lanţ s-a produs, marţi seară, în cea mai cunoscută piaţă de artificii din nordul Ciudad de México, ducând la moartea a cel puţin 29 de persoane şi la rănirea a peste 70. Explozia s-a transformat într-un nor de fum uriaş.

72 de persoane au fost rănite, a declarat guvernatorul Statului Mexic.

Trei minori vor fi transferaţi la un spital din Galveston, Texas, pentru tratarea arsurilor extrem de grave după explozia din Tultepec, oraş aflat la aproximativ 40 de kilometri de Ciudad de México.

Cauza exploziei nu a fost stabilită încă.

Orăşelul Tultepec este cunoscut pentru industria sa priotehnică şi pentru piaţa  San Pablito, extrem de populară în domeniul vânzării de artificii. Piaţa este de regulă extrem de aglomerată în timpul sărbătorilor localnicii mergând acolo pentru a-şi procura artificii pentru Crăciun şi Anul Nou.

 

 

Un video a surprins izbucnirea incendiului şi ceea ce păreau a fi artificii explodând în timp ce oamenii fugeau panicaţi din calea focului, a declarat un martor pentru CNN. Numărul răniţilor a crescut de-a lungul dimineţii.

Piaţa de artificii este de mărimea unui stadion de fotbal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici