Ministrul grec de Finanţe, Evangelos Venizelos, ar putea conduce noul Guvern de coaliţie

Actualul ministru grec de Finanţe, Evangelos Venizelos, ar putea să conducă noul Guvern de coaliţie, înlocuindu-l astfel pe premierul Giorgios Papandreou, relatează presa internaţională.

337 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec de Finanţe, Evangelos Venizelos, ar putea conduce noul Guvern de coaliţie

Ministrul grec de Finanţe, Evangelos Venizelos, ar putea conduce noul Guvern de coaliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul Guvern de coaliţie va avea ca prioritate aprobarea pachetului european de ajutor financiar pentru Grecia, a declarat Venizelos după votul de încredere acordat de Parlament Guvernului în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Venizelos a mai spus că noul Guvern va funcţiona cel mai probabil numai până în februarie. Conform presei internaţionale, citată de site-ul Novinite.com, Venizelos îl va înlocui pe Papandreou în postul de prim-ministru.

Actualul ministru de Finanţe a spus Parlamentului că noul Cabinet de coaliţie trebuie să refacă imaginea ţării pe plan internaţional şi să asigure eliberarea rapidă a tranşei de 30 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor elene.

Venizelos a mai afirmat că încă se discută componenţa noului Cabinet, dar cu siguranţă membrii săi vor fi politicieni. Conform ministrului, Guvernul de coaliţie va aproba bugetul pe 2012, programul de stabilizare financiară până în 2015 şi va încheia negocierile pentru participarea sectorului privat la reducerea datoriei statului grec.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici