Ministrul interimar ucrainean de Interne dezminte informaţii cu privire la arestarea lui Ianukovici în Crimeea - presă

Ministrul interimar ucrainean de Interne Arsen Avakov a dezminţit, în noaptea de duminică spre luni, informaţii potrivit cărora fostul preşedinte Viktor Ianukovici a fost arestat în Crimeea, potrivit presei ucrainene, relatează postul Russia Today în pagina electronică.

585 afișări
Imaginea articolului Ministrul interimar ucrainean de Interne dezminte informaţii cu privire la arestarea lui Ianukovici în Crimeea - presă

Viktor Ianukovici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anterior, presa ucraineană a anunţat că Ianukovici a fost arestat în Crimeea.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu deţin asemenea informaţii", a declarat Avakov.

Pe de altă parte, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa din Crimeea, Avakov şi Valentin Nalivaicenko, însărcinat de Parlament cu controlul Serviciului de Securitate ucrainean (SBU), au efectuat o "foarte scurtă vizită" la Simferopol, capitala "republicii autonome" Crimeea.

"Ţara revine pe calea unui dialog paşnic. Este foarte important să nu existe provocări. Într-o asemenea situaţie, este esenţial să se evite confruntări ca cea de la Kiev. Cred că putem reinstaura liniştea prin dialog", a declarat Avakov.

Aceasta a fost prima vizită efectuată de noile autorităţi ale forţelor de ordine numite de către Parlament într-o regiune din Ucraina, potrivit agenţiei ruse. Un miting a avut loc la Sevastopol, în această regiune "autonomă", care a ales un nou primar şi a cerut reunificarea cu Rusia.

Pe de altă parte, agenţia Interfax-Ukraine scrie, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine, că fostul premier Mikola Azarov, destituit săptămâna trecută de către Ianukovici la solicitarea opozanţilor, a fugit în Rusia. "A fugit în Rusia", a declarat sursa citată, fără alte precizări. Interfax-Ukraine subliniază că nu a putut să obţină confirmarea oficială a acestei informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici