Ministrul italian al Justiţiei exclude o amnistiere în favoarea lui Berlusconi

Ministrul italian al Justiţiei Annamaria Cancellieri a respins marţi ca "falsă" sugestia potrivit căreia s-ar examina o posibilă amnistiere în favoarea fostului premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la închisoare pentru fraudă.

109 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian al Justiţiei exclude o amnistiere în favoarea lui Berlusconi

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul a respins astfel sugestii din partea Mişcării Cinci Stele (M5S), potrivit cărora ar fi studiată o amnistie în favoarea fostului şef de Guvern, care pare că va pierde mandatul în Senat în urma condamnării sale definitive, pronunţate în august, relatează Ansa online.

Berlusconi şi susţinători ai acestuia din cadrul Partidului Poporul Libertăţii (PdL) au luptat dur pentru ca acesta să rămână senator.

Cancellieri a declarat că Parlamentul poate decide, într-adevăr, asupra unei amnistii, dar că aceasta nu se aplică în cazul unor infracţiuni de natură financiară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici