Ministrul japonez al Apărării: Ameninţarea din Coreea de Nord a ajuns la un nivel critic şi iminent

Ameninţarea din partea Coreei de Nord a ajuns la "un nivel critic şi iminent", iar Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud trebuie să abordeze situaţia, a declarat luni ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2583 afișări
Imaginea articolului Ministrul japonez al Apărării: Ameninţarea din Coreea de Nord a ajuns la un nivel critic şi iminent

Ministrul japonez al Apărării: Ameninţarea din Coreea de Nord a ajuns la un nivel critic şi iminent

Onodera s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, James Mattis, şi cu ministrul sud-coreean al Apărării, Song Young-Moo, în cadrul unei conferinţe în Filipine.

"Ameninţarea din partea Coreei de Nord a crescut la un nivel fără precedent, critic şi iminent. Prin urmare, trebuie să avem răspunsuri calibrate şi diferite pentru a răspunde la acest nivel de ameninţare", a spus Itsunori Onodera.

Song Young-Moo a subliniat că "atitudinea provocatoare a Coreei de Nord se înrăutăţeşte tot mai mult". James Mattis a criticat din nou testele nucleare şi balistice efectuate de regimul de la Phenian, spunând că "ameninţă securitatea regională şi globală".

Miniştrii Apărării din Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi-au exprimat, prin intermediul unui comunicat, "îngrijorarea serioasă" faţă de programele nord-coreene privind rachetele balistice şi nucleare, cerând Phenianului să-şi îndeplinească obligaţiile internaţionale şi să reia dialogul.

"Subliniem necesitatea de a menţine pacea şi stabilitatea în regiune, facem un apel la prudenţă şi la reluarea dialogului pentru înlăturarea tensiunilor din Peninsula Coreeană", se mai arată în comunicatul ASEAN.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici