Ministrul polonez al Agriculturii demisionează, denunţând abordarea UE privind cerealele ucrainene

Ministrul polonez al Agriculturii, Henryk Kowalczyk, şi-a prezentat demisia, miercuri, în contextul deciziei Comisiei Europene de a prelungi stimulentele pentru importurile de cereale ucrainene, deşi Polonia a cerut măsuri de limitare.

446 afișări
Imaginea articolului Ministrul polonez al Agriculturii demisionează, denunţând abordarea UE privind cerealele ucrainene

Sursa foto: Twitter

Henryk Kowalczyk a afirmat că a decis să demisioneze întrucât Comisia Europeană a hotărât prelungirea importurilor de cereale ucrainene în Uniunea Europeană, fără taxe vamale, până în iunie 2024. Guvernul de la Varşovia ceruse limitarea exporturilor de cereale ucrainene, pe fondul protestelor fermierilor.

"Dat fiind că este clar că această solicitare nu va fi îndeplinită de Comisia Europeană în acest moment, am decis să demisionez din funcţia de ministru al Agriculturii", a declarat Henryk Kowalczyk, citat de agenţia Reuters.

Cinci state central şi est-europene, inclusiv Polonia şi România, au cerut Comisiei Europene, într-o scrisoare, să ofere soluţii pentru ajutarea fermierilor afectaţi de exporturile de cereale din Ucraina, în contextul în care Guvernul de la Varşovia a semnalat destabilizarea pieţei locale, au declarat săptămâna trecută surse citate de agenţia DPA şi de site-ul Tagesschau.de. Polonia, România, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia i-au trimis vineri o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care îi cer o soluţie pentru ajutarea fermierilor afectaţi de exporturile de cereale ucrainene.

Guvernul Poloniei a solicitat în mod repetat să fie create de Comisia Europeană mecanisme pentru transportul rapid al cerealelor ucrainene care tranzitează spaţiul comunitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici