Ministrul rus al Apărării i-a oferit asigurări omologului american că Rusia nu va invada estul Ucrainei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a oferit asigurări, joi, omologului său american, Chuck Hagel, că Moscova nu va invada estul rusofon al Ucrainei, a anunţat Pentagonul, citat de AFP.

726 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Apărării i-a oferit asigurări omologului american că Rusia nu va invada estul Ucrainei

Serghei Şoigu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trupele (ruse) masate de-a lungul graniţei (cu Ucraina) sunt în acea zonă în vederea efectuării unor exerciţii şi nu au nicio intenţie să traverseze frontiera pentru a intra în Ucraina", a afirmat în cursul unei discuţii telefonice Serghei Şoigu, promiţând de asemenea că militarii ruşi nu vor comite "niciun act de agresiune".

Întrebat de Hagel în legătură cu durata de desfăşurare a "exerciţiului" militar, Şoigu a răspuns că "nu are un calendar exact", a anunţat purtăroul de cuvânt al Pentagonului, viceamiralul John Kirby.

Ucraina va răspunde "militar" oricărei tentative ruse de "anexare" a regiunilor din estul rusofon al ţării, a avertizat joi, la Bruxelles, premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk.

În contextul alipirii peninsulei separatiste Crimeea la Rusia, estul Ucrainei este afectat de tensiuni, în special la Doneţk, unde manifestaţii proruse au degenerat în ultimele zile în ciocniri între proruşi şi susţinători ai Kievului, soldate cu moartea unei persoane.

Miercuri, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a spus la rândul său că preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea merge "dincolo de Crimeea" şi să intervină în regiunile estice ale Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici