Ministrul rus al Apărării: Retragerea trupelor din Georgia se va încheia vineri

Retragerea tuturor forţelor ruse din Georgia se va încheia vineri, 22 august, a declarat joi seară ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, citat de agenţia Interfax.

21 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Apărării: Retragerea trupelor din Georgia se va încheia vineri

Ministrul rus al Apărării: Retragerea trupelor din Georgia se va încheia vineri (Imagine: Mediafax/AFP)

"Conform ordinului comandantului suprem al armatei, vineri, 22 august, la ora locală 06.00 (05.00 ora României), toate forţele ruse vor începe retragerea de pe teritoriul georgian spre Osetia de Sud", republica separatistă georgiană, a precizat Serdiukov.

"În timpul zilei de 22 august, retragerea tuturor forţelor din Georgia se va încheia", a precizat el.

Doar un contingent de militari ruşi care fac parte din forţele de menţinere a păcii va rămâne în zona-tampon din jurul Osetiei de Sud, a precizat ministrul.

"Doar militarii ruşi de menţinere a păcii, în număr necesar pentru a asigura securitatea, vor rămâne în limitele zonei de securitate, pe posturi special instalate", a adăugat el.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, doar 500 de militari ruşi vor fi menţinuţi în opt posturi din această zonă.

Tbilisi confirmă retragerea trupelor ruse din Gori

 

Armata rusă a început să se retragă din Gori şi a promis că va părăsi acest oraş strategic la ora locală 17.00 (16.00 ora României), a declarat secretarul Consiliului de Securitate georgian, Alkesandr Lomaia, citat de AFP.

"Generalul Viceslav Borisov (responsabil de regiune) mi-a spus că ruşii vor fi părăsit Gori la ora 17.00 şi că vor fi la Djava (în Osetia de Sud) la ora 20.00 (18.00 ora României)", a declarat Lomaia, din Gori.

"Pot confirma că ruşii au distrus deja două puncte de control la Gori şi că 13 vehicule blindate au părăsit oraşul", a adăugat el.

Moscova a promis că îşi va încheia retragerea din Georgia vineri seară.

O coloană militară rusă se îndreaptă spre Osetia de Sud

O coloană de vehicule militare ruse, în care se aflau sute de soldaţi, se îndrepta vineri după-amiază spre Osetia de Sud, pornind din zona oraşului georgian Gori.

Coloana, formată din circa zece tancuri, zece camioane şi două transportoare blindate de trupe, se îndrepta spre nordul Georgiei, în direcţia Ţhinvali, capitala regiunii separatiste Osetia de Sud.

"Această colană se îndreaptă spre Ţhinvali. Până la ora 22.00 (21.00, ora României) toate forţele ruse vor fi părăsit regiunea", a declarat locotenent-colonelul rus Andrei Bobrun.

Anterior, soldaţii ruşi au părăsit un prim baraj rutier pe drumul care face legătura între capitala georgiană Tbilisi şi Gori, nod strategic care leagă estul de vestul Georgiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici