Ministrul rus al Apărării: Trupele ruse şi sârbe vor executa exerciţii militare comune în 2016, în Serbia

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a lansat luni propunerea ca trupele ruse şi sârbe să execute exerciţii militare comune în 2016 în Serbia, relatează site-ul agenţiei de presă ruse TASS.

28369 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Apărării: Trupele ruse şi sârbe vor executa exerciţii militare comune în 2016, în Serbia

Ministrul rus al Apărării: Trupele ruse şi sârbe vor executa exerciţii militare comune în 2016, în Serbia (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

Adjunctul ministrului Apărării, Anatoli Antonov, a anunţat luni propunerea făcută de Serghei Şoigu potrivit căreia trupele militare ale Rusiei şi Serbiei să desfăşoare exerciţii comune în 2016. Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii de luni dintre ministrul rus al Apărării şi omologul său sârb, Bratislav Gasic.

"Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a propus omologului său sârb ca trupele aeriene ale forţelor speciale din Rusia şi din Serbia să execute exerciţii militare în Serbia anul viitor", a precizat Antonov.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali ai Apărării au acodat o atenţie specială evenimentului privitor la executarea exerciţiilor militare comune de către trupele terestre, aeriene şi aerospaţiale ale forţelor apărării, un eveniment care subliniază legăturile ţărilor slave şi care se va desfăşura în Rusia în luna septembrie. Trupele Belarusului vor participa la acest eveniment.

Ultima manifestaţie de acest gen a trupelor ruse şi sârbe a avut loc în Serbia în octombrie 2014. Potrivit lui Antonov, în lansarea propunerii de luni oficialii ruşi au ţinut cont şi de participarea Serbiei la Jocurile Internaţionale ale Armatei.

"Nu este accidental faptul că trupele sârbe au avut o performanţă mai bună acest an faţă de cel anterior", a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării, adăugând că Serbia va participa şi în alte competiţii militare în 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici