Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, încearcă să rezolve disputele dintre două foste republici sovietice

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va vizita Baku în această săptămână pentru a discuta despre tensiunile dintre Azerbaidjan şi Armenia cu privire la enclava Nagorno-Karabah, a anunţat miercuri agenţia rusă de presă RIA.

36473 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, încearcă să rezolve disputele dintre două foste republici sovietice

Disputa privind Nagorno-Karabah, un teritoriu muntos din interiorul Azerbaidjanului controlat din anii 1990 de etnici armeni susţinuţi de Erevan, a degenerat în 2020 într-un război de şase săptămâni în care trupele azere au recucerit porţiuni de teritoriu, conform Reuters.

Deşi Rusia a intermediat o încetare a focului şi ambele naţiuni au convenit să lucreze la un plan de pace, cele două ţări se acuză periodic reciproc de tiruri de obuze peste graniţă, notează RIA.

Lavrov se va afla la Baku joi şi vineri pentru a se întâlni cu preşedintele Ilham Aliyev şi cu ministrul de externe Jeyhun Bayramov.

"Întâlnirile vor fi consacrate, potrivit Ministerului rus de Externe, implementării acordurilor trilaterale din 2020 dintre Rusia, Armenia şi Azerbaidjan privind
încetarea ostilităţilor", a precizat RIA.

Delegaţiile din Armenia şi Azerbaidjan s-au întâlnit la graniţa lor internaţională pe 24 mai, într-un pas coregrafic spre încheierea disputei de 30 de ani.

Planul de pace a declanşat proteste uneori violente în Armenia, alimentate de afirmaţiile opoziţiei potrivit cărora premierul Nikol Pashinyan făcea prea multe concesii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici