Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Statele Unite nu pot soluţiona unilateral probleme mondiale

Viitoarea Administraţie de la Washington va trebui să colaboreze cu Moscova pentru soluţionarea crizelor internaţionale, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Statele Unite nu pot soluţiona unilateral problemele mondiale.

1743 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Statele Unite nu pot soluţiona unilateral probleme mondiale

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Statele Unite nu pot soluţiona unilateral probleme mondiale (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Dacă vă amintiţi, în urmă cu câteva luni, preşedintele Barack Obama a spus următorul lucru: «Noi suntem cei care trebuie să aplice regulile». Poate că a părut arogant, dar cel puţin era sincer", a declarat Serghei Lavrov miercuri, potrivit site-ului agenţiei AP.

"Dacă aşa gândesc partenerii noştri americani, înseamnă că va trebui să trecem printr-o perioadă dureroasă în care toată lumea să înţeleagă că nimeni nu poate face nimic în mod unilateral", a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Referindu-se la conflictul din Siria, Lavrov a argumentat că susţinerea oferită de Washington insurgenţilor care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad contribuie la prelungirea războiului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici