Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va vizita China pentru a discuta despre războiul din Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va vizita China luni şi marţi pentru a discuta despre războiul din Ucraina şi despre aprofundarea parteneriatului dintre Moscova şi Beijing.

382 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va vizita China pentru a discuta despre războiul din Ucraina

Discuţiile dintre Lavrov şi ministrul chinez de Externe, Wang Yi, care i-a adresat invitaţia ministrului rus, vor include cooperarea bilaterală, precum şi "subiecte fierbinţi", cum ar fi criza din Ucraina şi Asia-Pacific, a precizat Ministerul rus de Externe.

China şi Rusia au declarat un parteneriat "fără limite" în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul cu doar câteva zile înainte de a trimite zeci de mii de soldaţi în Ucraina, declanşând cel mai sângeros război terestru din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va călători în China în luna mai pentru discuţii cu omologul chinez, Xi Jinping, în ceea ce ar putea fi prima călătorie peste hotare a liderului de la Kremlin din noul său mandat prezidenţial.

Putin şi Xi împărtăşesc o viziune amplă asupra lumii, care consideră Occidentul ca fiind decadent şi în declin, la fel cum China contestă supremaţia SUA în toate domeniile, de la calculul cuantic şi biologia sintetică la spionaj şi puterea militară.

Comerţul dintre China şi Rusia a atins un record de 240,1 miliarde de dolari în 2023, în creştere cu 26,3% faţă de anul precedent, potrivit datelor chineze. Livrările chinezeşti către Rusia au crescut cu 46,9% în 2023, în timp ce importurile din Rusia au crescut cu 13%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici