Ministrul sârb al Educaţiei demisionează, după atacul armat produs într-o şcoală

Ministrul sârb al Educaţiei, Branko Ruzici, şi-a anunţat demisia, duminică seară, după atacul armat produs în urmă cu câteva zile într-o şcoală elementară, soldat cu moartea a opt elevi şi a unui agent de pază.

426 afișări
Imaginea articolului Ministrul sârb al Educaţiei demisionează, după atacul armat produs într-o şcoală

"Ca persoană responsabilă şi bine-educată, ca profesionist care şi-a îndeplinit toate îndatoririle publice până în prezent, ca părinte şi cetăţean al Serbiei, am luat decizia raţională de a demisiona", a declarat Branko Ruzici în scrisoarea trimisă premierului Ana Brnabici, potrivit agenţiei Reuters.

Partidele de opoziţie din Serbia acuză Guvernul de eşec în prevenirea a două atacuri armate produse în urmă cu câteva zile şi vor organiza un marş antiguvernamental luni, în Belgrad.

Preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a anunţat acţiuni severe pentru verificarea deţinătorilor de arme de foc, după două atacuri armate soldate cu 17 morţi. Aleksandr Vucici a anunţat un plan privind "dezarmarea aproape completă" a cetăţenilor Serbiei. "Vom efectua o revizuire a tuturor persoanelor care deţin arme de foc, aproximativ 400.000 de oameni. După aceste verificări, nu vor mai fi mai mult de 30.000-40.000 de arme deţinute legal", a afirmat Aleksandr Vucici vineri. În următoarele luni, vor fi angajaţi peste 1.200 de agenţi de poliţie, care vor fi detaşaţi în incinta şcolilor, a precizat preşedintele Serbiei.

Miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un agent de pază, într-o şcoală din Belgrad. În cursul nopţii de joi spre vineri, un individ a deschis focul dintr-o maşină, în localitatea Mladenovaci, situată la circa 60 de kilometri de Belgrad, omorând opt persoane şi rănind alte 14.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici