Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din Republica Moldova, reţinut pentru corupţie

Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, a fost arestat joi în urma unor percheziţii efectuate de CNA şi procurori moldoveni, în cadrul unui dosar de corupţie, potrivit presei locale.

586 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din Republica Moldova, reţinut pentru corupţie

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din Republica Moldova, reţinut pentru corupţie (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Iurie Chirinciuc a fost reţinut pentru 72 de ore pentru a fi interogat de poliţia moldoveană.

Anterior, procurorii au întreprins acţiuni de urmărire penală asupra domiciliului şi automobilului ministrului.

În cadrul aceluiaşi dosar au mai fost reţinuţi directorul SRL Noucost, administratorul SRL Global Trans Construct şi şeful interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Procurorii anchetează fapte de corupţie, care vizează inclusiv modul în care s-a derulat o lucrare finanţată din fonduri europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici