Ministrul turc de Externe crede că este posibil un summit Vladimir Putin-Volodimir Zelenski

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a afirmat, joi după-amiază, că ar fi posibil un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dacă delegaţiile celor două ţări ajung la un acord în cursul negocierilor pentru încetarea conflictului militar.

1605 afișări
Imaginea articolului Ministrul turc de Externe crede că este posibil un summit Vladimir Putin-Volodimir Zelenski

Ministrul turc de Externe crede că este posibil un summit Vladimir Putin-Volodimir Zelenski

"Dacă se ajunge la un acord asupra problemelor în care observăm o apropiere de poziţii, există o posibilitate pentru o întâlnire a celor doi lideri", a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe de la Ankara este optimist asupra şanselor unui acord de încetare a confruntărilor militare în Ucraina, deşi admite să este "dificil să existe anticipări într-un război".

Ucraina a sugerat, în negocieri, ca Turcia şi Germania să fie garanţi ai securităţii în cadrul unui "plan de securitate colectivă". "În discuţiile pe care le-am avut ieri la Moscova, am observat că Federaţia Rusă nu ar avea nicio obiecţie faţă de această propunere şi ar accepta-o", a subliniat Mevlut Çavusoglu.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit joi, prin telefon, cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul eforturilor diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici