Ministrul ucrainean al Sănătăţii: Ruşii folosesc bombe cu dispersie

Armamentul respectiv este interzis în război, dar ucrainenii susţin că îi tratează şi pe soldaţii ruşi răniţi.

317 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean al Sănătăţii: Ruşii folosesc bombe cu dispersie

Ministrul ucrainean al Sănătăţii: Ruşii folosesc bombe cu dispersie

„Personalul nostru medical oferă asistenţă tuturor, inclusiv soldaţilor lui Putin. Suntem diferiţi de Federaţia Rusă, aderăm cu stricteţe la Convenţia de la Geneva, ceea ce este foarte clar”, a declarat de ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liaşko.

„Sunt terorişti. Ei ucid civili, violează femei şi copii. Acesta este motivul pentru care cerem tuturor ţărilor să nu mai facă afaceri cu ele. Ajută-ne cu armamentul şi vom câştiga acest război”.

Liashko susţine că a văzut folosirea armelor interzise de Dreptul Internaţional: „Am văzut mai multe răni cauzate de bombele cu dispersie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici