Ministrul ucrainean de Externe cere Rusiei să nu mai susţină "activităţi teroriste" în Ucraina

Şeful diplomaţiei ucrainene, Andrei Deşciţa, a declarat miercuri seara, la Geneva, că Rusia trebuie să înceteze susţinerea "activităţilor teroriste" în Ucraina.

241 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean de Externe cere Rusiei să nu mai susţină "activităţi teroriste" în Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe cere Rusiei să nu mai susţină "activităţi teroriste" în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem ca Rusia să nu mai susţină activităţi teroriste în estul Ucrainei", a declarat Deşciţa.

De asemenea, "Guvernul ucrainean îndeamnă Rusia să-şi retragă trupele de la frontiera cu estul Ucrainei", a afirmat el, adăugând că Moscova trebuie să recunoască că regiunea Crimeea este o parte integrantă a Ucrainei.

Deşciţa a reiterat că refuză să susţină ideea unei "federalizări a ţării" sale şi a subliniat că Guvernul său pregăteşte reforme care vor oferi mai multă putere autorităţilor regionale.

"Însă toate aceste decizii trebuie să fie luate de către Guvernul de la Kiev şi poporul ucrainean. Nu vom discuta cu Rusia despre afacerile interne ale Ucrainei", a declarat ministrul ucrainean de Externe.

"Vrem să continuăm negocierile cu Rusia, să oferim mai multe argumente şi dovezi că singura cale de a stabiliza situaţia din Ucraina este de natură diplomatică", a afirmat el.

Deşciţa urmează să participe, joi, la o reuniune cvadripartită cu omologii săi din Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, în încercarea de a găsi o soluţie pentru situaţia din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici