Minut de reculegere la Barcelona, în memoria victimelor atacului terorist. Regele Spaniei Felipe al VI-lea şi premierul, în faţa mulţimii adunate pe La Rambla/ UPDATE: Trei zile de doliu naţional în Spania

Mii de persoane, inclusiv regele Spaniei, Felipe al VI-lea, şi premierul spaniol Mariano Rajoy, au ţinut, vineri, un minut de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din Barcelona şi din Cambrils, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1467 afișări
Imaginea articolului Minut de reculegere la Barcelona, în memoria victimelor atacului terorist. Regele Spaniei Felipe al VI-lea şi premierul, în faţa mulţimii adunate pe La Rambla/ UPDATE: Trei zile de doliu naţional în Spania

Minut de reculegere la Barcelona, în memoria victimelor atacului terorist (Sursa: Twitter/IT News)

Felipe al VI-lea, Mariano Rajoy şi guvernatorul regiunii Catalonia, Carles Puigdemont, au stat în faţa mulţimii adunate în Placa de Catalunya, în apropiere de locul în care autorul atacului terorist a intrat cu un camion în oamenii care se plimbau.

La finalul minutului de reculegere, participanţii au început să aplaude şi să scandeze în repetate rânduri "Nu îmi e teamă, nu îmi e teamă!".

Mai multe persoane au depus flori, au aprins lumânări şi au întins steaguri ale Spaniei pe asfalt.

Trei zile de doliu naţional în Spania după atentatul de la Barcelona

 Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a decretat trei zile de doliu naţional în urma atentatului comis în oraşul Barcelona, soldat cu 14 morţi şi 130 de răniţi.

"Ştim că teroriştii pot fi învinşi", a declarat Mariano Rajoy.

Premierul a anunţat doliu naţional în Spania în perioada 18-20 august.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atentatului comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici