Mir-Hossein Moussavi va continua să conteste alegerile prezidenţiale din Iran

Candidatul la alegerile prezidenţiale din Iran Mir-Hossein Moussavi va contesta în continuare rezultatul alegerilor câştigate de preşedintele în exerciţiu Mahmoud Ahmadinejad, cerându-le mollahilor să emită decrete religioase de nerecunoaştere a câştigătorului scrutinului, relatează ABC News.

31 afișări
Imaginea articolului Mir-Hossein Moussavi va continua să conteste alegerile prezidenţiale din Iran

Mir-Hossein Moussavi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom rămâne în stradă şi vom cere mollahilor să emită decrete religioase conform cărora Ahmadinejad nu este preşedintele nostru. Intenţionăm să ne consultăm cu liderul suprem ca, prin intermediul voinţei poporului, să se răzgândească", a precizat Mostafa Makhmalbaf, care a făcut aceste declaraţii în faţa presei străine în numele lui Moussavi, de la reşedinţa sa din Paris.

"Nu cred că putem face o revoluţie totală în Iran, dar putem face anumite schimbări", a declarat el pentru ABC News, considerând că acest lucru ar reprezenta o schimbare fără precedent în Republica islamică.

Echipa lui Moussavi a susţinut că rezultatul anunţat, prin care Ahamadinejad a obţinut 63 la sută din voturi, este unul ilegal. Moussavi susţine că alegerile pe care Ahmadinejad declară că le-a câştigat au fost dominate de corupţie şi fraude. El se bucură de sprijinul tinerilor şi al alegătorilor din clasa de mijloc şi ar putea deveni un reprezentant liberal în Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici