Mişcarea Hezbollah, somată să ofere dovezi că militarii israelieni răpiţi anul trecut sunt în viaţă

Statele membre ONU ar trebui să ceară mişcării libaneze Hezbollah dovezi că cei doi militari israelieni răpiţi anul trecut sunt în viaţă, a declarat Michael Williams, emisarul Naţiunilor Unite în procesul de pace din Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

1 afișare

Ehud Goldwasser şi Eldad Regev au fost capturaţi de militanţi Hezbollah la 12 iulie 2006 la frontiera dintre Israel şi Liban. Ca reacţie, Israelul a atacat poziţii ale mişcării şiite în cursul anului trecut, rezultatul ostilităţilor fiind 1.200 de morţi de partea libaneză şi 160 de partea israeliană.

Michael Williams, care se va retrage din funcţie, a declarat că ultima conversaţie pe care a avut-o în regiune a fost cu soţia lui Goldwasser, Karnit.

"Trebuie să spun cu mult regret, deşi am depus multe eforturi în acest sens, că la 13 luni de la răpire nu avem dovezi că cei doi militari israelieni ar fi în viaţă. Nu vorbesc de eliberarea sau repatrierea prizonierilor. Mă refer la dovezi că ar fi în viaţă", a explicat Williams.

El a îndemnat statele care au legături cu Hezbollah să ceară dovezi că militarii capturaţi sunt în viaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici