Mişcarea islamistă Hamas AVERTIZEAZĂ: Israelul va plăti pentru "crimele hoardelor de colonişti"

Liderii Israelului "vor plăti pentru crimele hoardelor de colonişti", ameninţă mişcarea islamistă Hamas, după ce un adolescent palestinian a fost ucis în Ierusalimul de Est.

618 afișări
Imaginea articolului Mişcarea islamistă Hamas AVERTIZEAZĂ: Israelul va plăti pentru "crimele hoardelor de colonişti"

Mişcarea islamistă Hamas AVERTIZEAZĂ: Israelul va plăti pentru "crimele hoardelor de colonişti" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Poporul nostru nu va rămâne inert în faţa acestei crime şi a altor asasinate, incendii sau demolări comise de hoardele de colonişti; veţi plăti pentru toate aceste crime", avertizează mişcarea teroristă Hamas.

"Liderii israelieni poartă întreaga responsabilitate", adaugă organizaţia islamistă care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza.

Israelul este "responsabil în totalitate" pentru răpirea şi asasinarea unui adolescent palestinian la Ierusalim, a acuzat şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Abbas i-a cerut premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, să condamne răpirea şi asasinatul, aşa cum a făcut în cazul celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi în Cisiordania. "Israelul trebuie să ia măsuri concrete pe teren pentru a opri atacurile împotriva coloniştilor şi anarhia generată de aceste agresiuni", a continuat Abbas.

Ulterior, Benjamin Netanyahu a catalogat drept o "crimă abominabilă" răpirea şi uciderea adolescentului palestinian Mohammad Abu Khdeir, în vârstă de 16 ani, răpit în Ierusalimul de Est şi găsit mort după câteva ore.

"Premierul Netanyahu a discutat cu ministrul pentru Securitatea Internă, Yitzhak Aharonovici, cerând deschiderea unei anchete în acest caz", a comunicat Biroul primului-ministru israelian.

Asasinatul pare a fi un act de răzbunare faţă de uciderea celor trei adolescenţi israelieni în Cisiordania. Cei trei adolescenţi israelieni - Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) - dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel avea şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici