Mişcarea "Occupy Wall Street" va marca un an de la fondare prin blocarea Bursei din New York

Mişcarea "Occupy Wall Street" marchează un an de la fondare, ocazie cu care intenţionează să blocheze bursa din New York, ceea ce ar genera o intervenţie dură a forţelor de ordine.

142 afișări
Imaginea articolului Mişcarea "Occupy Wall Street" va marca un an de la fondare prin blocarea Bursei din New York

Mişcarea "Occupy Wall Street" va marca un an de la fondare prin blocarea Bursei din New York (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Înfiinţată pe 17 septembrie 2011 la Manhattan, pe fondul crizei financiare, mişcarea "Occupy Wall Street" a surprins prin entuziasmul spontan pe care l-a generat în rândul populaţiei.

Protestând faţă de corupţie, instituţii financiare şi acordarea de asistenţă financiară marilor bănci, sute de persoane au stat câteva săptămâni în Parcul Zuccotti, în apropiere de Wall Street (New York).

Un an mai târziu, membrii "Occupy Wall Street" speră să redea elan mitingurilor de protest. În cursul zilei de sâmbătă, când la proteste au participat aproximativ 250 de persoane, mai mulţi manifestanţi au fost reţinuţi.

Mişcarea "Occupy", care suferă de la început de lipsă de coeziune, speră să se relanseze prin acţiuni de "nesupunere civică" în faţa Bursei din New York.

"Această primă aniversare este o ocazie de a introduce în program preocupările noastre, cele care sunt şi a 99 la sută din populaţie", explică Chris James, un student din Brooklyn.

Manifestaţii sunt programate şi în alte oraşe, precum Houston, Chicago, Portland, Seattle, în statul California, precum şi în Spania şi Olanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici