Misiune în Mediterana: 147 de oameni salvaţi de poliţiştii de frontieră români de pe un yaht avariat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au salvat 147 de persoane care se aflau pe un yaht avariat din Marea Mediterană. Poliţiştii români se aflau în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Thermis 2022” sub egida Agenţiei Frontex.

965 afișări
Imaginea articolului Misiune în Mediterana: 147 de oameni salvaţi de poliţiştii de frontieră români de pe un yaht avariat

Misiune în Mediterana: 147 de oameni salvaţi de poliţiştii de frontieră români de pe un yaht avariat

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de frontieră, marţi, 27 septembrie, autorităţile italiene au declanşat o operaţiune SAR („search and rescue”- căutare şi salvare) în apele teritoriale, în cadrul căreia, alături de alte trei nave de patrulare italiene, a participat şi nava de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul operaţiunii „Thermis 2022”.

Pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţiştii italieni au ajutat persoanele aflate la bordul ambarcaţiunii de agrement avariate, iar în urma intervenţiei salvatoare au fost recuperate aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate şi copii minori.

La bordul navei româneşti au fost transbordate 147 de persoane, celelalte trei nave de patrulare italiene implicate în operaţiunea de salvare au preluat celelalte grupuri de persoane aflate la bordul yacht-ului.

Condiţiile meteo nefavorabile au făcut dificilă operaţiunea de salvare care s-a încheiat miercuri dimineaţa, toate persoanele fiind duse în siguranţă în porturile Crotone şi Roccellese pentru cazare temporară şi demararea procedurilor specifice în astfel de situaţii.

La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici