Misiunea de căutare a unui jurnalist britanic. Două cadavre au fost găsite în jungla amazoniană

Două cadavre au fost găsite în timpul misiunii de căutare a jurnalistului britanic şi a expertului brazilian dispăruţi în jungla din Amazon, potrivit Reuters.

1849 afișări
Imaginea articolului Misiunea de căutare a unui jurnalist britanic. Două cadavre au fost găsite în jungla amazoniană

FOTO Bellum et Pax/Twitter

Echipele de căutare au găsit două cadavre în pădurea amazoniană din Brazilia în timp ce căutau un reporter britanic şi un expert brazilian, a relatat luni The Guardian, citând o rudă a jurnalistului informată de un diplomat brazilian.

Duminică, poliţia braziliană a declarat că echipele de căutare au găsit bunurile reporterului Dom Phillips şi ale lui Bruno Pereira, fost oficial al agenţiei federale pentru indigeni Funai, într-un pârâu din apropierea râului unde au fost văzuţi ultima dată pe 5 iunie.

Ambasadorul Braziliei la Londra i-a spus lui Paul Sherwood, cumnatul lui Phillips, că autorităţile lucrează la identificarea celor două cadavre, care au fost găsite legate de un copac în apropierea râului, potrivit The Guardian.

Cei doi bărbaţi făceau un reportaj în zona îndepărtată din jungla care găzduieşte cel mai mare număr de indigeni necontactaţi din lume. Regiunea sălbatică a atras numeroase bande de traficanţi de droguri şi contrabandişti, împreună cu tăietori de lemne, mineri şi vânători ilegali.

Site-ul brazilian de ştiri G1 a relatat luni că echipele de căutare au găsit corpurile, citând-o pe soţia braziliană a jurnalistului. Totuşi, trupurile nu au fost încă identificate, au precizat jurnaliştii.

Tot luni, Poliţia federală a anunţat că informaţiile potrivit cărora au fost găsite cadavrele celor doi nu sunt corecte. Până în prezent au fost găsite doar materiale biologice şi obiecte ale bărbaţilor dispăruţi, au precizat poliţiştii.

Mai mult de 100 de indigeni, mulţi dintre ei purtând vopsea pe corp şi coifuri, au mărşăluit luni în oraşul Atalaia do Norte, situat pe malul râului, în apropiere de locul unde au fost găsite cadavrele, pentru a cere un tratament mai bun al popoarelor indigene şi dreptate pentru cei doi bărbaţi.

Vestea dispariţiei celor doi a avut ecou la nivel mondial, iar ecologiştii şi activiştii pentru drepturile omului l-au îndemnat pe preşedintele brazilian Jair Bolsonaro să intensifice căutările.

Bolsonaro, care anul trecut s-a confruntat cu întrebări dure din partea lui Phillips la o conferinţă de presă despre slăbirea aplicării legislaţiei de mediu în Brazilia, a declarat săptămâna trecută că cei doi bărbaţi „au plecat într-o aventură care nu este recomandată" şi a sugerat că ar fi putut fi executaţi.

Detectivii poliţiei de stat implicaţi în investigaţie au declarat pentru Reuters că se concentrează asupra braconierilor şi pescarilor ilegali din zonă, care au intrat deseori în conflict cu Pereira în timp ce acesta organiza patrule în rezervaţia locală.

Poliţia a arestat un pescar, Amarildo da Costa, cunoscut sub numele de „Pelado", sub acuzaţia de posesie de arme şi îl ţine în custodie în timp ce investighează cazul. Avocaţii şi familia lui Costa au declarat că acesta pescuia legal pe râu şi au negat că ar fi avut vreun rol în dispariţia bărbaţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici