Misiuni pe bandă rulantă pentru pompierii români din Franţa şi Grecia

Pompierii români dislocaţi în Franţa şi Grecia pentru a lupta cu incendiile de vegetaţie au parte de misiuni pe bandă rulantă, anunţă IGSU. Unii dintre ei s-au odihnit în aer liber pentru a rămâne aproape de locul de intervenţie.

969 afișări
Imaginea articolului Misiuni pe bandă rulantă pentru pompierii români din Franţa şi Grecia

Misiuni pe bandă rulantă pentru pompierii români din Franţa şi Grecia

Potrivit IGSU „pompierii români dislocaţi în Franţa, alături de colegii lor francezi, rămân angrenaţi în eforturile de a opri răspândirea incendiului de pădure care se manifestă în apropierea localităţii Chanousse”.

„Deşi sunt în misiune de peste 96 de ore, iar perioada lor de odihnă se desfăşoară în aer liber, îşi continuă misiunea de protejare a comunităţilor locale. În ultimele 48 de ore, colegii noştri au avut sarcina de a alimenta toate dispozitivele de intervenţie de pe teren, de a localiza şi stinge focarele rămase, precum şi de a supraveghea zonele afectate de incendiul de pădure”, a anunţat IGSU.

Pompierii români acţionează cu patru autospeciale cu apă şi spumă, o autocisternă şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Alţi pompieri români intervin în Grecia

„La datorie sunt şi militarii români care intervin în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene. În jurul prânzului, au efectuat recunoaşteri în zona localităţii Sapes şi au rămas operativi pentru misiunile ulterioare solicitate de ofiţerul de legătura. Acum ei intervin pentru limitarea şi stingerea unui incediu care ameninţă localitatea Leptokarya, Evros”, a precizat IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici