Misterul smartphone-ului pliabil de pe biroul lui Kim Jong-un

Un videoclip arată telefonul mobil de ultimă generaţie aflat la câţiva centimetri de liderul Coreei de Nord, ţară care are interzis să importe şi să exporte produse tehnologice.

2323 afișări
Imaginea articolului Misterul smartphone-ului pliabil de pe biroul lui Kim Jong-un

Imaginea care a apărut pe prima pagină în Rodong Sinmun, ziarul oficial al regimului, este fără echivoc: un smartphone pliabil argintiu cu o husă din piele neagră apare pe masă lângă liderul suprem.

Potrivit analiştilor sud-coreeni, ar putea fi un telefon chinezesc, un Huawei Pocket S. Dar nu este exclus să fie chiar un Samsung Galaxy Z Flip. În acest ultim caz, ironia ar creşte, în condiţiile în care Samsung este principalul producător gigant de smartphone-uri din Coreea de Sud.

Potrivit ziarului Joongang Ilbo, este probabil ca telefonul să fi ajuns cumva la curtea lui Kim din China, marele vecin cu care Phenianul a redeschis recent legăturile comerciale la graniţă. Un lux pe care cetăţenii nord-coreeni şi-l pot permite rar. Este ştiut că, potrivit World Factbook al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), doar aproximativ 19% din populaţia ţării are acces la telefoane mobile.

Nu este prima dată când Kim este imortalizat cu dispozitive electronice. În trecut, a arătat că deţine diverse produse de la Apple din SUA, inclusiv iPad-uri şi Macbook-uri. De această dată, smartphone-ul pliabil şi-a făcut apariţia în timp ce liderul suprem al Coreei de Nord a supravegheat lansarea unui nou ICBM, miercuri, 12 iulie. Este o rachetă Hwasong-18, care a zburat timp de 74 de minute şi 1001 de kilometri spre est, înainte de a se scufunda în Marea Japoniei, la aproximativ 550 de kilometri de peninsula coreeană şi nu departe de arhipelagul japonez.

„O mare explozie” s-a simţit „pe toată planeta”, a precizat Rodong Sinmun. Nu întâmplător, lansarea a avut loc în timpul summitului NATO de la Vilnius. În Lituania a fost prezent şi preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a semnat un acord de cooperare în 11 puncte cu Alianţa Atlantică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici