Miting în faţa Casei Albe pentru închiderea penitenciarului militar de la Guantanamo

Activişti ai organizaţiei Martori contra Actelor de Tortură, îmbrăcaţi în combinezoane portocalii şi închişi în cuşti, s-au adunat, luni, în faţa Casei Albe, cerând închiderea penitenciarului militar de la Guantanamo Bay, deschis în urmă cu zece ani.

161 afișări
Imaginea articolului Miting în faţa Casei Albe pentru închiderea penitenciarului militar de la Guantanamo

Miting în faţa Casei Albe pentru închiderea penitenciarului militar de la Guantanamo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţiile vor continua până miercuri, când va fi marcată aniversarea aducerii primilor suspecţi în controversatul penitenciar din sud-estul Cubei. Tot miercuri, va fi organizat un miting mai larg, la apelul mai multor organizaţii pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International.

Protestatarii cer închiderea penitenciarului de la Guantanamo, aşa cum preşedintele Barack Obama a promis în campania electorală, precum şi a penitenciarului de la Bagram (Afganistan).

"Se împlinesc zece ani de când oamenii sunt deţinuţi pe termen nelimitat şi fără a fi judecaţi, fără a se şti când vor fi eliberaţi sau de ce sunt acuzaţi", a denunţat Brian Terrell, unul dintre manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici