Mitt Romney are un uşor avantaj în faţa lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă

Mitt Romney, care va fi probabil candidatul republican la prezidenţialele din SUA, are un uşor avantaj în faţa preşedintelui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj CBS News/New York Times, relatează CBS News.

502 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney are un uşor avantaj în faţa lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă

Mitt Romney are un uşor avantaj în faţa lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform sondajului realizat în perioada 11-13 mai pe un eşantion de 615 adulţi din toată ţara, 46 la sută dintre alegătorii înregistraţi l-ar vota pe Romney, iar 43 la sută ar opta pentru Obama. Avantajul lui Romney se încadrează însă în marja de eroare a sondajului, de plus sau minus patru puncte procentuale.

Un total de 62 la sută dintre respondenţi au citat economia drept cel mai important subiect în alegerile prezidenţiale. Îngrijorările privind deficitul bugetar se clasează pe un distant loc al doilea cu 11 procente, urmate de sănătate cu 9 la sută. Şapte la sută au ales căsătoriile între persoane de acelaşi sex, 4 la sută au citat politica externă şi 2 la sută au ales imigraţia.

Majoritatea americanilor (67 la sută) consideră că economia este într-o stare proastă, în timp ce 32 la sută cred că este în stare bună. Pe de altă parte, 36 la sută au apreciat că economia se îmbunătăţeşte, 24 la sută consideră că se înrăutăţeşte, iar 39 la sută cred că se menţine la acelaşi nivel.

În ceea ce priveşte performanţa lui Obama ca preşedinte, 50 la sută dintre americani o aprobă, iar 48 la sută o dezaprobă. Cu excepţia lunii care a urmat eliminării lui Osama ben Laden, când rata de aprobare a lui Obama se ridica la 57 de procente, aceasta este cea mai mare rată de aprobare pentru actualul preşedinte în doi ani.

Dintre alegătorii independenţi, 43 la sută optează pentru Romney şi 36 la sută pentru Obama, iar dintre moderaţi 50 la sută îl susţin pe actualul preşedinte şi 39 la sută pe candidatul republican. Ambii candidaţi se situează bine în rândul propriei baze politice, Obama având un sprijin solid din partea democraţilor şi liberalilor, iar Romney din partea republicanilor şi conservatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici