Mitt Romney: Orientul Mijlociu are nevoie de un "LEADERSHIP american"

Ţările Orientului Mijlociu, cuprinse încă de manifestaţii antiamericane, au nevoie de un "leadership american", a apreciat candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, fără să revină asupra declaraţiilor sale, foarte critice, făcute cu o zi înainte.

492 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney: Orientul Mijlociu are nevoie de un "LEADERSHIP american"

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lumea are nevoie de un leadership american. Orientul Mijlociu are nevoie de un leadership american şi am intenţia să fiu un preşedinte care întruchipează acest leadership pe care America îl respectă şi care noi vrem să fie admirat oriunde în lume", a declarat Romney în timpul unei reuniuni de campanie la Fairfax, în Virginia (nord-estul Statelor Unite).

"Când privim lumea astăzi, se pare că suntem la mila evenimentelor în loc să le provocăm noi. Ori, una dintre calităţile esenţiale ale Americii este de a provoca evenimente", a adăugat Romney în fata a aproximativ 2.700 de susţinători adunaţi într-un parc.

El a calificat drept "tragedie" moartea ambasadorului Statelor Unite în Libia, Chris Stevens, şi a altor trei americani în timpul unui atac de marţi 11 septembrie împotriva consulatului american din Benghazi (estul Libiei), provocat de către manifestanţi care protestau împotriva unui film care denigrează islamul.

Cu toate acestea, Romney nu a revenit asupra declaraţiilor făcute cu o zi înainte care i-au adus critici din toate părţile, inclusiv din propria tabără.

Candidatul republican a evocat trimiterea de "semnale ambigue" de către administraţia Obama după manifestaţiile violente de marţi în faţa ambasadelor americane.

Nicholas Burn, un diplomat cu rang înalt din Departamentul de Stat, care a lucrat pentru fostul preşedinte republican George W. Bush, s-a declarat "consternat de a-l vedea pe guvernatorul Romney că animă politica (...) atunci când ambasadele noastre sunt atacate".

Protestele împotriva filmului antiislam continuau joi în Cairo şi în Yemen, unde un manifestant a murit în timpul unui asalt împotriva ambasadei Statelor Unite.

Romney l-a criticat, de asemnea, pe Barack Obama pentru că a redus bugetul apărării cu 500 miliarde de dolari şi l-a făcut responsabil de o altă reducere potenţială cu 500 miliarde de dolari în ianuarie.

"Dacă sunt preşedintele Statelor Unite, vom restabili angajamentul nostru miliar şi vom face în consecinţă ca armata americană să rămână cea mai puternică din lume", a promis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici