Mitt Romney şi-a anulat mai multe deplasări din cauza uraganului Sandy. Cum îi va afecta asta campania electorală

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, şi-a anulat reuniunile electorale prevăzute începând cu luni seara "din respect pentru milioanele de americani" ameninţaţi de uraganul Sandy.

157 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney şi-a anulat mai multe deplasări din cauza uraganului Sandy. Cum îi va afecta asta campania electorală

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernatorul Romney apreciază că este un moment de unitate pentru ţară şi liderii ei pentru a le veni în sprijin americanilor care sunt ameninţaţi", a anunţat Gail Gitcho, purtătorul de cuvât al lui Mitt Romney, într-un comunicat publicat luni.

Anularea complică finalul campaniei republicanului, care trebuie să acopere în continuare o diferenţă mică dar persistentă în sondaje în statele cheie pentru scrutinul din 6 noiembrie, cum ar fi Ohio (nord), unde se află de duminică dimineaţă. Fără o victorie în acest stat, alegerea sa va fi foarte dificilă.

Mitt Romney nu şi-a anulat reuniunea electorală prevăzută pentru luni în acest stat şi a menţinut o a doua deplasare în Iowa (centru) în cursul după-amiezii.

"Vreau să menţionez că inimile şi rugăciunile noastre vor fi cu oamenii care se află în calea furtunii. Sandy este un uragan care va fi într-adevăr devastator, multe persoane vor traversa un moment greu din cauza furiei lui Sandy", a declarat candidatul la Avon Lake, înainte de a le cere susţinătorilor săi să facă donaţii către Crucea Roşie.

Deplasările prevăzute iniţial de Mitt Romney în Wisconsin, luni seara, şi în Ohio şi New Hampshire marţi au fost anulate, la fel ca cele ale coechipierului său Paul Ryan, marţi. Niciun detaliu nu a fost furnizat în privinţa zilelor următoare.

Imaginea candidatului care îşi continuă campania şi atacurile împotriva lui Barack Obama în timp ce preşedintele s-a întors luni la Washington după ce şi-a anulat toate deplasările de luni şi marţi reprezintă un risc politic pentu Romney, cu opt zile înaintea alegerilor prezidenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici