Mitt Romney strânge şapte milioane de dolari în două zile, în statul său Massachusetts

Mitt Romney a străbătut statul său, Massachusetts (nord-est), timp de două zile, vineri şi sâmbătă, şi a strâns aproximativ şapte milioane de dolari pentru campania sa electorală în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie.

114 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney strânge şapte milioane de dolari în două zile, în statul său Massachusetts

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu două luni înainte de alegeri, Romney a renunţat pentru câteva zile la mitingurile politice, lăsându-l pe partenerul său din tandemul republican, Paul Ryan, să se ocupe de acestea, pentru a se concentra asupra strângerii de fonduri indispensabile pentru campaniile electorale americane. Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele în exerciţiu Barack Obama că este responsabil de această cursă pentru finanţarea campaniei.

"Este provocarea pe care o presupune un preşedinte care a depăşit atât de mult limitele privind cheltuielile federale", a declarat candidatul republican, el însuşi multimilionar. "Acum trebuie să petrecem un timp infinit pentru a strânge bani. Este de apreciat ajutorul pe care îl primim, dar ne-ar plăcea, de asemenea, să petrecem mai mult timp făcând într-adevăr campanie", a deplâns el.

Fostul guvernator de Massachusetts nu a pierdut timpul în cele două zile petrecute în statul său, unde a asistat la patru evenimente doar sâmbătă.

Momentul cel mai atractiv a fost o cină la malul mării pe insula Nantucket, pe coasta Atlanticului, unde participanţii au plătit fiecare câte 75.000 de dolari.

Romney participase anterior la o reuniune pe proprietatea unui magnat al petrolului, Bill Koch, la Osterville. Aceasta a costat fiecare participant câte 50.000 de dolari.

Pe insula Martha's Vineyard, unde Romney a luat masa, invitaţii au cheltuit câte 50.000 de dolari pentru a degusta fructe de mare şi pentru a-l vedea de aproape pe candidatul republican.

La Osterville, o "recepţie foto" organizată pentru susţinerea candidatului a condus la strângerea a 25.000 de dolari.

În iulie, Romney a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari ca donaţii. Pentru a treia lună consecutiv, el se descurcă mai bine decât Obama, care a strâns 75 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă.

Bugetul total pentru campania învingătoare a preşedintelui Obama în 2008 a fost estimat la 750 de milioane de dolari. Experţii se aşteaptă ca în acest an bugetele să depăşească un miliard de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici