Mohamed Morsi acordă amnistie partizanilor revoluţiei din Egipt, care au fost arestaţi din 2011

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a decis luni să acorde amnistie tuturor celor care au susţinut revoluţia şi au fost arestaţi de la începutul revoltei care a înlăturat regimul lui Hosni Mubarak până în iunie 2012, data ascensiunii sale la funcţia de preşedinte.

207 afișări
Imaginea articolului Mohamed Morsi acordă amnistie partizanilor revoluţiei din Egipt, care au fost arestaţi din 2011

Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un decret publicat pe pagina sa oficială de Facebook, preşedinţia a anunţat amnistia pentru faptele "comise în scopul susţinerii revoluţiei şi realizării obiectivelor sale în perioada dintre 25 ianuarie 2011 şi 30 iunie 2012, cu excepţia infracţiunilor de omor voluntar".

"Revoluţia de la 25 ianuarie" în cursul căreia sute de mii de egipteni au manifestat fără încetare cerând înlăturarea de la putere a regimului dictatorial al lui Hosni Murabak l-a obligat pe acesta, aflat la putere din 1981, să demisioneze.

Amnistia include persoanele deja condamnate de către justiţie şi cele care sunt încă anchetate sau sunt în cursul unui proces, conform textului.

Acest decret intervine la 100 de zile de la ascensiunea la putere a lui Morsi, primul preşedinte egiptean desemnat prin alegeri libere. El este de asemenea primul şef de stat islamist şi civil, toţi predecesorii săi fiind din rândurile armatei.

Această decizie intervine de asemenea înainte de comemorarea primei aniversări a evenimentelor numite "Maspero", în cursul cărora 20 de manifestanţi au fost ucişi în ciocnirile cu forţele de ordine din timpul unei adunări a copţilor (creştini egipteni) care protestau faţă de incendierea unei biserici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici