Mohammad Safadi ar putea deveni noul premier al Libanului după demisia lui Saad Hariri

Cele mai mari partide din Liban au ajuns la un acord în vederea nominalizării lui Mohammad Safadi, fost ministru de Finanţe al ţării, pentru funcţia de premier, au anunţat posturile libaneze de televiziune LBCI şi MTV, citate de agenţia de presă Reuters.

483 afișări
Imaginea articolului Mohammad Safadi ar putea deveni noul premier al Libanului după demisia lui Saad Hariri

Mohammad Safadi ar putea deveni noul premier al Libanului

Potrivit surselor, nominalizarea lui Safadi a fost decisă joi în urma unei întâlniri între premierul demisionar, Saad al-Hariri, liderul principalului partid sunnit şi reprezentanţi ai grupurilor şiite Amal şi Hezbollah.

Nici partidele menţionate de cele două surse, nici Mohammad Safadi nu au dorit să comenteze informaţiile. Cele două televiziuni nu au dorit să îşi dezvăluie sursele.

Hariri a demisionat din funcţie pe 29 octombrie în urma unor proteste masive împotriva clasei politice. Cetăţenii îi acuză pe politicieni de criza economică gravă în care se află ţara, dar şi de corupţie. Încă de la anunţarea demisiei, Hariri a purtat discuţii cu reprezentanţii principalelor partide politice pentru desemnarea unui nou premier.

Potrivit legii libaneze, premierul ţării trebuie să fie un musulman sunnit.

Mohammad Safadi este un cunoscut om de afaceri şi parlamentar libanez. El a ocupat funcţia de ministru de Finanţe între 2011 şi 2014 în guvernul Najib Mikati.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici