MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia Donald Trump va continua să ofere susţinere Ucrainei

Administraţia Donald Trump va continua să ofere susţinere Ucrainei, a declarat vineri, la Kiev, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, părând să respingă acuzaţiile că Washingtonul ar fi condiţionat politic asistenţa financiară acordată Kievului.

651 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia Donald Trump va continua să ofere susţinere Ucrainei

Mike Pompeo: Statele Unite vor continua să acorde susţinere Ucrainei

"Statele Unite consideră curajoasă lupta Ucrainei pentru libertate, democraţie şi prosperitate. Angajamentul nostru în sprijinul Ucrainei va fi constant", a declarat Mike Pompeo în cursul întrevederii pe care a avut-o la Kiev cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Statele Unite înţeleg că Ucraina este o ţară importantă. Nu este doar în inima geografică a Europei, se află la confluenţa libertăţii cu autoritarismul în estul Europei. Câmpurile Ucrainei aprovizionează continentul european, iar gazoductele care traversează ţara ţin Europa caldă în timpul iernii", a subliniat Mike Pompeo, citat de agenţia Associated Press.

Secretarul de Stat american a părut să respingă principala acuzaţie care îl vizează pe preşedintele SUA, Donald Trump, în procedura demiterii - condiţionarea asistenţei oferite Ucrainei de investigarea adversarilor polittici. Întrebat de ce nu a fost invitat la Washington preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, Mike Pompeo a răspuns: "Pur şi simplu nu a fost cazul. Vom găsi momentul potrivit, oportunitatea adecvată pentru o astfel de vizită". Potrivit unor presei americane, Donald Trump a condiţionat vizita lui Volodimir Zelenski la Washington de o investigaţie care să vizeze adversari politici.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici