MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia SUA a reactivat misiunile navale în Oceanul Atlantic, pentru contracararea Rusiei

Administraţia Donald Trump a decis reactivarea Flotei militare a II-a, care va relua misiunile în largul Coastei de Est a SUA, în nordul Oceanului Atlantic, pentru contracararea operaţiunilor maritime ruse în această zonă.

1252 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia SUA a reactivat misiunile navale în Oceanul Atlantic, pentru contracararea Rusiei

MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia SUA a reactivat misiunile navale în Oceanul Atlantic, pentru contracararea Rusiei

Flota militară a II-a va exercita autoritate operaţională asupra navelor şi avioanelor militare din zona Coastei de Est a Statelor Unite şi în nordul Oceanului Atlantic. În plus, Flota va efectua misiuni de reacţie la situaţii de urgenţă de nivel mondial, anunţă Forţele Navale americane.

"Strategia SUA de apărare naţională arată clar că am revenit la perioada competiţiei pentru putere, în contextul în care mediul de securitate devine din ce în ce mai provocator şi mai complex", a declarat amiralul John Richardson, comandantul pentru operaţiuni navale din SUA, conform unui comunicat al Forţelor Navale americane.

"În acest context, am dispus reactivarea Flotei a II-a pentru abordarea acestor modificări, în special în nordul Oceanului Atlantic. Flota militară a II-a a SUA fusese dezactivată în 2011 din raţiuni bugetare şi structurale. Baza Flotei va fi în Norfolk (statul Virginia).

CITEŞTE continuarea în Monitorul Apărării şi Securităţii 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici