MONITORUL APĂRĂRII | Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite, afirmă oficiali citaţi de agenţia de presă Reuters.

637 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak

MONITORUL APĂRĂRII | Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad.

În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

Miniştrii Apărării ai ţărilor din cadrul NATO, inclusiv şeful Pentagonului, Mark Esper, vor discuta opţiunile pentru activităţile în Orientul Mijlociu în cadrul unei reuniuni care va începe miercuri la Bruxelles, a declarat secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg. "Discutăm despre ce poate face NATO în plus", a afirmat Jens Stoltenberg, precizând că în primul rând va fi vorba de reluarea misiunii de antrenament.

Ambasadorul american la NATO, Kay Bailey Hutchison, a declarat că Alianţa aşteaptă recomandări, inclusiv din partea Irakului, pentru intensificarea misiunii. "Cred că, în mod clar, vom avea răspunsul la ceea ce a solicitat preşedintele Trump", a precizat Hutchison.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
irak,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici