MONITORUL APĂRĂRII | Christopher Foss, analist Jane's IHS Markit: Industria europeană de apărare este fragmentată şi afectată de restructurări/ Unele ţări au pierdut capacitatea de a fabrica tehnică militară

Industria europeană de apărare este fragmentată, este afectată de restructurări după Războiul Rece, iar unele ţări şi-au pierdut capacitatea de a fabrica tehnică militară, afirmă Christopher Foss, consultant al Jane's IHS Markit, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii.

968 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Christopher Foss, analist Jane's IHS Markit: Industria europeană de apărare este fragmentată şi afectată de restructurări/ Unele ţări au pierdut capacitatea de a fabrica tehnică militară

MONITORUL APĂRĂRII | Christopher Foss, analist Jane's IHS Markit: Industria europeană de apărare este fragmentată şi afectată de restructurări/ Unele ţări au pierdut capacitatea de a fabrica tehnică militară

Christopher Foss, consultant pentru trustul media de analize militare Jane's by IHS Markit, vorbeşte, într-un interviu pentru agenţia MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii, la conferinţa Armoured Vehicles Eastern Europe, despre starea industriei de apărare din Europa şi necesitatea sporirii interoperabilităţii şi cooperării între forţele armate europene.

Reporter: Pentru început, aş dori să vă rog să vorbiţi despre domeniul dumneavoastră de specialitate. O scurtă prezentare pentru cititorii noştri.

Christopher F. Foss: Lucrez pentru Jane's, care este acum IHS Markit, iar aria mea de specialitate este cea privind vehicule blindate, artilerie, mortiere şi rachete. Scriu pentru Jane's Defence Weekly, iar cea mai mare parte a activităţii mele se referă la securitatea internaţională (...) aşadar, folosesc aceste informaţii pentru a furniza date industriei, uneori şi guvernelor. Bineînţeles scriu şi articole pentru presa internaţională din domeniul apărării, în special din punct de vedere tehnic, dar uneori şi pe latura operaţională.

Reporter: Care este opinia dumneavoastră cu privire la Fondul European de Apărare şi noile politici ale UE în domeniul securităţii? Ce oportunităţi oferă aceste politici industriei europene de apărare?

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici