MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump numeşte Iranul "naţiune teroristă" şi îl acuză de comiterea atacurilor din Golful Oman

Iranul a comis atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman, a acuzat vineri preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând "naţiunea teroristă" că Washingtonul analizează măsuri pentru contracararea acţiunilor de acest tip.

3177 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump numeşte Iranul "naţiune teroristă" şi îl acuză de comiterea atacurilor din Golful Oman

BREAKING Donald Trump acuză Iranul, "naţiune teroristă", de comiterea atacurilor din Golful Oman

"Nu tratăm în mod simplu această situaţie. Iranul a făcut acest lucru, se vede în înregistrarea cu ambarcaţiunea", a declarat Donald Trump referindu-se la imagini difuzate de Forţele Navale americane care ar surprinde o navă iraniană îndepărtând o mină dintr-un petrolier.

"Aceste mine au numele Iranului scris pe ele. Sunt o naţiune teroristă şi vă pot spune că s-au schimbat mult de când sunt eu preşedinte", a adăugat Donald Trump, citat de Fox News.

Întrebat dacă regimul de la Teheran ar putea închide Strâmtoarea Hormuz, Donald Trump a răspuns: "Nu o vor închide. Nu va fi închisă, nu va fi închisă mult timp de acum înainte, ei ştiu acest lucru. Li s-a spus acest lucru în termeni duri".

Rugat să spună ce măsuri pregăteşte pentru contracararea Iranului, Trump a avertizat: "Vom vedea".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici