MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump pregăteşte RETRAGEREA „totală” şi „rapidă” a trupelor americane din Siria

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pregăteşte retragerea "totală" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă surse citate de CNN.

1584 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump pregăteşte RETRAGEREA „totală” şi „rapidă” a trupelor americane din Siria

Donald Trump pregăteşte retragerea trupelor americane din Siria

Decizia a fost luată direct de preşedintele Donald Trump, au declarat sursele citate. Este vorba de o schimbare semnificativă a politicii Statelor Unite faţă de Siria.

Donald Trump a confirmat hotărârea prin Twitter: "Am învins reţeaua teroristă Stat Islamic în Siria, iar acesta este singurul motiv pentru care eu cred că este necesară prezenţa în această ţară în mandatul meu de preşedinte".

Casa Albă anunţă începerea retragerii trupelor americane din Siria

Miercuri seară, Preşedinţia Statelor Unite a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria, după ce preşedintele Donald Trump a decis încheierea misiunii antiteroriste, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Am început readucerea trupelor SUA acasă în contextul tranziţiei spre următoarea etapă a campaniei militare", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Sarah Sanders a sugerat că Statele Unite vor menţine o anumită prezenţă militară în Siria. "Statele Unite şi aliaţii sunt pregătiţi să se implice din nou la toate nivelurile pentru a apăra interesele americane oricând va fi necesar şi vom continua să colaborăm pentru a bloca accesul teroriştilor islamişti radicali la teritorii, finanţare şi susţinere", a spus ea.

Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulţi fiind implicaţi în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Conform estimărilor, în oraşul sirian Hajin încă sunt aproximativ 2.000 de membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic. Un raport al Inspectorului general din cadrul Departamentului american al Apărării estimează că în Siria şi Irak încă sunt 30.000 de combatanţi ai organizaţiei fundamentaliste sunnite.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici