MONITORUL APĂRĂRII | Înainte de întâlnirea cu Donald Trump, Kim Jong-Un îi mulţumeşte liderului rus pentru opoziţia faţă de "hegemonia" Statelor Unite

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, a exprimat apreciere pentru abordarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a se opune "hegemoniei" Statelor Unite.

9588 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Înainte de întâlnirea cu Donald Trump, Kim Jong-Un îi mulţumeşte liderului rus pentru opoziţia faţă de "hegemonia" Statelor Unite

Înainte de întâlnirea cu Donald Trump, Kim Jong-Un îi mulţumeşte lui liderului rus pentru opoziţia faţă de "hegemonia" Statelor Unite

"Situaţia în Peninsula Coreea se schimbă în conformitate cu interesele Coreei de Nord şi Coreei de Sud. Apreciez foarte mult că Administraţia Vladimir Putin se opune hegemoniei Statelor Unite. Rusia se opune cu stricteţe, iar noi suntem pregătiţi permanent să purtăm negocieri şi să avem un schimb profund de opinii cu partea rusă pe această temă", a transmis Kim Jong-Un, potrivit agenţiilor Interfax şi Tass, cu ocazia vizitei la Phenian a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

Kim Jong-Un a transmis acest mesaj deşi ar urma să aibă o întrevedere cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. Rusia şi China sunt principalii aliaţi ai Coreei de Nord.

În cursul vizitei la Phenian, Serghei Lavrov l-a invitat pe Kim Jong-Un să efectueze o vizită în Rusia. "Am fi foarte bucuroşi să veniţi în Rusia", i-a spus Serghei Lavrov liderului autoritarist din Coreea de Nord.

Oficiali nord-coreeni şi americani discută detaliile organizării întrevederii între Donald Trump şi Kim Jong-Un. Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că discuţiile cu oficialii nord-coreeni se desfăşoară "foarte bine", precizând că ar urma să primească o scrisoare de la Kim Jong-Un. "Urmează să primesc o scrisoare de la Kim Jong-Un, deci, aştept să văd ce conţine scrisoarea", a spus Trump, citat de NBC News.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici