MONITORUL APĂRĂRII | Noul comandament NATO pentru apărarea cibernetică va fi deplin operaţional în anul 2023

Noul centru NATO pentru contracararea ameninţărilor cibernetice va fi deplin operaţional în anul 2023, iar procedurile de lucru urmează să fie configurate, anunţă generalul Wolfgang Renner.

1352 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Noul comandament NATO pentru apărarea cibernetică va fi deplin operaţional în anul 2023

Noul comandament NATO pentru apărarea cibernetică va fi deplin operaţional în anul 2023

Alianţa Nord-Atlantică a înfiinţat în august un centru de operaţiuni pentru securitatea cibernetică, în Belgia. Acest centru, la care participă deja Statele Unite, Marea Britanie, Estonia şi alte state NATO, va fi deplin operaţional începând din anul 2023.

"Este vorba de un domeniu emergent, iar ameninţările sunt în creştere", a declarat marţi generalul german Wolfgang Renner, şeful comandamentului cibernetic.

"Trebuie să fim pregătiţi, trebuie să avem capabilităţile pentru operaţiuni în spaţiul cibernetic. Am depăşit deja stadiul de protecţie şi prevenire", a adăugat Renner, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Sistemele de comunicaţii şi reţelele informatice ale Alianţei Nord-Atlantice sunt vizate lunar de tentative de atacuri cibernetice, conform Agenţiei NATO pentru comunicaţii şi informare. Conform experţilor, ţări precum Rusia, Coreea de Nord şi China mobilizează în mod constant sisteme software de supraveghere şi atac.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici