MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite condamnă planul Iranului de retragere din Tratatul de Neproliferare Nucleară

Administraţia Donald Trump a exprimat preocupare, marţi, în legătură cu intenţia Iranului de a se retrage din Tratatul de Neproliferare Nucleară, cerând Teheranului să renunţe la aceste acţiuni "negative".

706 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite condamnă planul Iranului de retragere din Tratatul de Neproliferare Nucleară

MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite condamnă planul Iranului de retragere din Tratatul de Neproliferare Nucleară

"Iranul transmite un semnal foarte negativ. Iranul se pregăteşte să renunţe din nou la angajamente", a declarat Robert Wood, emisarul SUA pentru Dezarmare, potrivit agenţiei Reuters.

"Cred că Iranul trebuie să pună capăt acestui comportament negativ şi să se aşeze la masă cu Statele Unite pentru a negocia un acord care să abordeze nu doar problema nucleară, ci şi programul balistic ori acţiunile negative din lume", a precizat Robert Wood.

Administraţia din Iran a avertizat, luni, că ar putea retrage participarea la Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT) în cazul în care disputa privind programul atomic ajunge la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Marea Britanie, Franţa şi Germania au lansat săptămâna trecută procedura de sancţionare a Iranului pentru încălcarea Acordului atomic din 2015, iar, în cadrul procedurii, cazul poate ajunge în atenţia Consiliului de Securitate ONU. Iranul a acuzat cele trei ţări membre UE de pasivitate faţă de sancţiunile impuse de Statele Unite după decizia preşedintelui Donald Trump de retragere din Acordul atomic.

Manevra ţărilor europene "nu are nicio bază legală", iar, dacă vor adopta măsuri suplimentare, "va fi analizată posibilitatea retragerii Iranului din Tratatul de Neproliferare Nucleară", a declarat luni Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici