MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite şi Japonia au stabilit intensificarea cooperării privind securitatea cibernetică/ Unele acţiuni informatice ar putea fi considerate "atacuri armate"

Statele Unite şi Japonia au stabilit, în cadrul unei reuniuni la nivel ministerial, intensificarea cooperării în materie de securitate cibernetică şi în privinţa apărării spaţiale, anunţă Departamentul de Stat de la Washington.

325 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite şi Japonia au stabilit intensificarea cooperării privind securitatea cibernetică/ Unele acţiuni informatice ar putea fi considerate "atacuri armate"

Statele Unite şi Japonia au stabilit intensificarea cooperării privind securitatea cibernetică

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, şi secretarul interimar al Apărării, Patrick Shanahan, s-au întâlnit, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Consultativ SUA-Japonia desfăşurată la Washington, cu ministrul japonez de Externe, Taro Kono, şi cu ministrul nipon al Apărării, Takeshi Iwaya.

"Participanţii au exprimat preocupare în legătură cu avansul tehnologic rapid în noi domenii, inclusiv în cel spaţial, cibernetic şi în spectrul electromagnetic, evidenţiind necesitatea abordării în comun a acestor provocări pentru a asigura superioritatea alianţei bilaterale în situaţii de urgenţă (...)", a transmis Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"În privinţa problemelor din spaţiul cibernetic, miniştrii au recunoscut că atacurile informatice prezintă o ameninţare din ce în ce mai mare asupra securităţii şi prosperităţii Statelor Unite şi Japoniei. Pentru contracararea acestei ameninţări, miniştrii s-au angajat să intensifice cooperarea în domeniul cibernetic, inclusiv în materie de capabilităţi de disuasiune şi ripostă, dar, în mod prioritar, au subliniat că fiecare naţiune este responsabilă să dezvolte capabilităţi relevante pentru protejarea reţelelor naţionale şi a infrastructurii esenţiale", precizează Departamentul de Stat.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici