Monument în memoria victimelor atentatelor comise de Breivik. Cum va arăta construcţia - FOTO

Norvegienii plănuiesc construcţia unui monument în memoria victimelor atentatelor comise în 2011 de către extremistul Anders Behring Breivik. Un artist suedez a realizat design-ul proiectului.

748 afișări
Imaginea articolului Monument în memoria victimelor atentatelor comise de Breivik. Cum va arăta construcţia - FOTO

Monument în memoria victimelor atentatelor comise de Breivik(Imagine: businessinsider)

Design-ul suedezului Jonas Dahlberg a fost ales în urma unui concurs, potrivit businessinsider.com.

"Design-ul lui Jonas Dahlberg pleacă de la goliciunea şi urmele lăsate de evenimentele tragice din 22 iulie. Peisajul din Sørbråten poate fi văzut ca o rană simbolică", susţine juriul care a ales lucrarea lui Dahlberg.

Numele celor ucişi vor fi gravate în zidul construcţiei, iar vizitatorii nu vor putea atinge numele acestora.

Monumentul din Oslo va avea forma unui amfiteatru, iar Dahlberg a propus să fie folosiţi copaci din Sørbråten pentru a fi creată o legătură între peisajul urban şi cel în care au fost comise atrocităţile din Utoeya.

77 de persoane au murit în urma atentatelor comise pe 22 iulie 2011 de către extremistul norvegian Anders Behring Breivik. Opt persoane au fost ucise în explozia bombei pe care Breivik a amplasat-o în apropierea sediului Guvernului norvegian, în timp ce 69 de persoane au murit pe insula Utoeya.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici