Moody's a revizuit în scădere ratingul Chinei pentru prima dată în ultimii 25 de ani

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investor Service a revizuit în scădere ratingul Chinei la creditele pe termen lung în moneda locală şi în valută, de la "Aa3", la "A1", cu perspectivă stabilă, pe fondul îngrijorărilor legate de viitorul economiei, noteaz[ BBC.

394 afișări
Imaginea articolului Moody's a revizuit în scădere ratingul Chinei pentru prima dată în ultimii 25 de ani

Moody's a revizuit în scădere ratingul Chinei pentru prima dată în ultimii 25 de ani. Foto: 123rf

Moody's a schimbat perspectiva Chinei de la "negativ" la "stabil".

Ministrul Finanţelor din China a declarat că Moody's a exagerat în ceea ce priveşte analiza dificultăţilor economice şi a subestimat eforturile de reformă ale statului.

Revizuirea în sens negativ ar putea ridica costul împrumuturilor angajate de guvernul chinez.

Agenţia de rating a transmis că revizuirea în scădere reflectă aşteptările de erodare a situaţiei financiare a Chinei în următorii ani, datoria economică continuând să urce în contextul în care creşterea potenţială încetineşte.

Economia Chinei a crescut cu 6,7% în 201,6 comparativ cu 6,9%, anul anterior, cea mai slabă creştere înregistrată în ultimii 27 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici