Morgan Freeman acuză că termenul "afro-american" este jignitor. Actorul preferă cuvântul "negru'

Morgan Freeman a spus că termenii referitori la rasa neagră folosiţi în mod formal şi academic ar trebui să fie eliminaţi din vocabular. Actorul se consideră un "negru mândru", la fel şi Denzel Washington.

2450 afișări
Imaginea articolului Morgan Freeman acuză că termenul "afro-american" este jignitor. Actorul preferă cuvântul "negru'

Hepta

Într-un interviu pentru Sunday Times, actorul a dezvăluit că s-a opus termenilor precum „Luna istoriei afro-americane” şi „Afro-american” (din engleză: Black History Month).

Numindu-le pe amândouă drept „insulte”, Freeman a spus despre prima: „Vei să-mi retrogradezi istoria la o lună?”

Freeman a spus că s-a opus „afro-americanului” pentru că este inexact.

„Nu sunt abonat la acest titlu. Oamenii de culoare au avut diferite titluri până la cuvântul N (nigger, negros sau nigga) sau "black" de-a lungul istoriei, dar acum toată lumea foloseşte „afro-american”. 

Ce înseamnă de fapt? Majoritatea oamenilor de culoare din această parte a lumii (din America de Nord) sunt metişi. Şi spui Africa de parcă ar fi o ţară când este un continent, precum Europa. Istoria negrilor este istoria americană; sunt complet împletite”, a spus actorul citat de The Guardian

Întrebat de The Times dacă a fost de acord cu declaraţia lui Denzel Washington că-i „foarte mândru că este negru” (engleză: black)

Freeman a spus: „Da, exact. Sunt total de acord. Nu mă poţi defini aşa (afro-american).”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici