Moscova avertizează că acţiunile împotriva trupelor sale din Moldova ar fi un atac direct la adresa Rusiei

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat că orice acţiuni care ameninţă trupele sale din regiunea separatistă moldovenească Transnistria vor fi considerate un atac direct la adresa Rusiei şi vor declanşa un "răspuns adecvat".

2708 afișări
Imaginea articolului Moscova avertizează că acţiunile împotriva trupelor sale din Moldova ar fi un atac direct la adresa Rusiei

Moscova avertizează că acţiunile împotriva trupelor sale din Moldova ar fi un atac direct la adresa Rusiei

Ministerul a declarat: „Orice acţiune care ameninţă securitatea lor va fi considerată, conform dreptului internaţional, ca un atac asupra Federaţiei Ruse”.
 
Avertismentul de astăzi a venit la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina plănuieşte să invadeze regiunea separatistă moldovenească Transnistria după ce a organizat o operaţiune sub pavilion fals. Regiunea Transnistria s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990 şi este controlată de separatiştii ruşi, potrivit The Guardian.
 
Ministerul rus a afirmat joi că Ucraina, care se învecinează cu Moldova, reprezintă "o ameninţare directă" pentru trupele ruseşti din regiunea rusofonă.
 
Guvernul Republicii Moldova a respins acuzaţia, făcând apel la "calm şi la primirea de informaţii [de către public] din surse oficiale şi credibile ale Republicii Moldova".
 
Separat, agenţia de ştiri rusă de stat Tass l-a citat pe ministrul adjunct de Externe rus Mihail Galuzin, care a declarat că Occidentul a instruit guvernul moldovean de la Chişinău să oprească orice interacţiune cu autorităţile transnistrene susţinute de Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici