Moscova este grav afectată de varianta Delta a virusului SARS-COV-2

  • Moscova a înregistrat astăzi un „record” de 144 de morţi, cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei.
  • Începând cu 10 iunie, numărul de noi cazuri confirmate a crescut în capitala Rusiei cu peste 5.000 zilnic.
  • Duminică, în toată Rusia s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri şi 599 noi decese.
  • Ţările încep să închidă accesul călătorilor din Rusia, pe teritoriile proprii
2883 afișări
Imaginea articolului Moscova este grav afectată de varianta Delta a virusului SARS-COV-2

Profimedia: 27 IUNIE 2021 Oameni la coadă la vaccinarea anti-COVID-19 de la magazinul TsUM din centrul Moscovei.

În întreaga ţară, 20.538 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total a crescut la 5,4 milioane de omaneni infectaţi cu Sars-CoV-2 de la începutul pandemiei.

În Europa, Germania închide de marţi accesul călătorilor care vin din Rusia, dar şi din Portugalia, din cauza numărului mare de îmbolnăviri din aceste două ţări. 

Întrucât un al treilea val de infecţii cu COVID-19 ameninţă să copleşească spitalele, medicii dau vina pe campania de vaccinare lentă a Rusiei, precum şi pe persoanele care lasă garda jos privind protecţia sau îşi fac vacanţe cu imprudenţă, scrie Deutsche Welle.

Medicii şi oficialii din marile oraşe ruseşti Moscova şi Sankt Petersburg vorbesc acum deschis despre un al treilea val de infecţii cu coronavirus. Se introduc restricţii mai stricte în mai multe regiuni ale ţării, vaccinarea devine obligatorie, iar unele spitale sunt din nou echipate pentru a trata exclusiv pacienţii cu COVID-19.

Denis Protsenko, medicul şef al principalului spital din Moscova pentru pacienţii cu COVID-19, a declarat presei ruse că el crede că al treilea val, care acum a înghiţit Moscova şi Sankt Petersburg, va ajunge în alte regiuni ale Rusiei până în iulie. El a afirmat că la unitatea de terapie intensivă a spitalului erau peste 400 de pacienţi şi 200 de persoane soseau în fiecare zi pentru tratament.

"Acum este mai mult decât în ​​zilele de vârf din primele două valuri", a spus Protsenko. „Am luat-o mult prea uşor când vine vorba de atitudini faţă de purtarea măştilor şi menţinerea distanţării sociale - practic, tot ceea ce am făcut pentru un an întreg”. El a spus că oamenii s-au săturat de măsurile de precauţie. Această combinaţie a declanşat acest al treilea val, a spus el.

Deşi simptomele pacienţilor nu s-au schimbat semnificativ faţă de valurile anterioare, a spus Protsenko, medicii observă o perioadă de incubaţie mai scurtă pentru virus, simptomele iniţiale apar în medie la patru până la cinci zile după infecţie şi nu la şapte până la nouă zile, aşa cum s-a văzut anterior. El a mai spus că pacienţii nu răspund la fel de bine la tratamentele care s-au dovedit a fi de succes în timpul celor două valuri anterioare. Medicii de la spitalul din Moscova nu au aflat încă motivul exact pentru aceasta, a spus Protsenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici