Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina

Rusia pare să fie pe cale să producă de aproape trei ori mai multă artilerie decât SUA şi Europa, un avantaj considerabil în ofensiva rusă în Ucraina anunţată în cursul acestui an, potrivit estimărilor serviciului de informaţii ale NATO dezvăluite în exclusivitate pentru CNN.

1718 afișări
Imaginea articolului Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina

Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina

Potrivit estimărilor serviciilor de informaţii ale NATO privind producţia de apărare rusă împărtăşite cu CNN, Rusia produce aproximativ 3 milioane pe an. Pe de altă parte, SUA şi Europa au capacitatea de a produce doar aproximativ 1,2 milioane de muniţii pe an pentru a le trimite la Kiev, a declarat pentru CNN un oficial european de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.

Oficialii spun că Rusia foloseşte zilnic aproximativ 10.000 de obuze, în timp ce ucrainenii doar 2.000 pe zi. În plus, armata americană şi-a stabilit obiectivul de a produce 100.000 de cartuşe de artilerie pe lună până la sfârşitul anului 2025, în timp ce armata rusă produce, în acest moment, până la 250.000 de obuze lunar.

Maşinăria de război a Rusiei, la capacitate maximă

Potrivit CNN, un oficial NATO a declarat că inclusiv numărul ruşilor care lucrează în fabricile de artilerie a crescut de la începutul războiului, de la 2-2,5 milioane de ruşi la aproximativ 3,5 milioane în prezent.

Suplimentar, stocul muniţiei pentru armata rusă este completat şi de importurile făcute de Moscova din partea aliaţilor săi. Anul trecut, Iranul şi Coreea de Nord au trimis cel puţin 300.000 de proiectile, respectiv 6700 de containere cu muniţie.

Lipsa muniţiilor, problema principală pentru avansul armatei ucrainene

Recent, o estimare a SUA arăta că stocul de muniţie al Ucrainei se află la o limită critică şi că acest lucru presupune gestionarea şi concentrarea armamentului trupelor ucrainene pentru apărarea teritoriului.

,,Problema numărul unu pe care o urmărim în acest moment sunt muniţiile", a declarat oficialul NATO în exclusivitate pentru CNN.

Deficitul de muniţie al armatei ucrainene vine ca o consecinţă a întârzierii primirii pachetului de asistenţă militară din partea SUA, care este blocat în Camera Reprezentanţilor de luni de zile. Totodată, această întârziere a fost considerată şi consecinţa directă a ocupării oraşului Avdiivka de către ruşi, cel mai mare avans al armatei ruse din ultimele opt luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici