Moscova îşi retrage personalul diplomatic de la Kiev. Tensiunile sunt din ce în ce mai crescute - surse

O sursă a anunţat pentru RIA Novosti începerea plecării diplomaţilor ruşi din Ucraina.

4116 afișări
Imaginea articolului Moscova îşi retrage personalul diplomatic de la Kiev. Tensiunile sunt din ce în ce mai crescute - surse

Rusia a început să-şi retragă personalul diplomatic din Ucraina, a informat sâmbătă agenţia de presă rusă Ria Novosti.

„Conform declaraţiilor cetăţenilor ucraineni, diplomaţii şi ofiţerii consulari ruşi din Ucraina au început să plece în Rusia. Acest lucru, în special, este evidenţiat de dificultăţile apărute la efectuarea unor întâlniri la consulate şi la ambasadă", a spus sursa pentru presă.

Rusia a declarat că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi nu a anunţat oficial retragerea diplomaţilor de acolo, însă o reducere a personalului a fost indicată de dificultatea crescută în obţinerea de numiri la ambasada şi consulatele Rusiei.

Planurile de evacuare a personalului din ambasadele din Ucraina au fost deja anunţate de Marea Britanie, Germania şi Australia. Multe ţări occidentale - Canada, Finlanda, Letonia, Ţările de Jos, Estonia, Japonia, Noua Zeelandă şi altele - au cerut cetăţenilor să părăsească imediat Ucraina după ce consilierul pentru securitate naţională din SUA, Jake Sullivan, a declarat vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc „oricând”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici